Erkende

bbl-opleiding Verzorgende IG

ncclogoicon

Bijzondere opleiding

Wil je als volwassene doorgroeien naar of je omscholen tot verzorgende IG? Kies dan voor de nieuwste opleiding voor volwassenen vanaf 23 jaar. Een unieke opleiding die goed voorbereid op het beroep van verzorgende IG. En je kunt direct de praktijk in. 

Want deze bbl-opleiding is een mix van leren en werken. Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg. Je hebt een leerwerkplek bij een zorginstelling en je gaat een dag per week naar school.

Wij bereiden je goed voor op dit prachtige beroep. Je leert werken volgens de zorgprotocollen zonder daarbij de cliënt uit het oog te verliezen. Je weet hoe je omgaat met de uitdagingen in de gezondheidszorg. En je hebt geleerd hoe je fit en gezond blijft op de werkvloer. Met een diploma van ons sta je stevig in je schoenen.

ncclogoicon

Opleidingsprogramma BBL

De opleiding is opgedeeld in een periode waarin je werkt aan je ontwikkeling en een periode waarin je examen doet. De ontwikkelingsfase bestaat uit lessen, stage in de vorm van een betaalde leerwerkplek en een persoonlijk ontwikkelplan. 

ncclogoicon

Ontwikkelingsfase

ncclogoicon

Examenfase

Dit alles bij elkaar is de voorbereiding op het examen. De examenfase bestaat uit een praktijkexamen, examens zoals Nederlands en rekenen en uit examens voor de keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je verbreden, verdiepen of voorbereiden op een vervolgopleiding.

 

In het kort

Start:

Diverse flexibele instroommomenten per jaar.

Leerweg en niveau:

bbl, mbo 3, crebo 25656

Erkenning:

ministerie van Onderwijs

Duur:

24 maanden

Kosten:

€ 5699,- (betalen in 24 termijnen is mogelijk, vraag naar de voorwaarden) 

Krijg tot € 1000 terug met de STAP regeling

Locatie:

Online les & 1 x per 2 weken  in Zoetermeer 

Goed om te weten:

Dit is een particuliere opleiding.
Je hebt daarom geen recht op studiefinanciering of een ov-vergoeding.

Betaalt je werkgever de opleiding?
Werkgevers ontvangen subsidie als je deze BBL-opleiding volgt. Zoek je ook een baan?
Wij kennen werkgevers die de opleiding voor je willen betalen.

ncclogoicon

Hoe ziet mijn opleidingsperiode eruit?

We bekijken of je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen. Als dit zo is, nodigen we je uit voor een intakegesprek.

Een gesprek over jouw motivatie, over eventueel extra ondersteuning en over jouw kansen op een diploma.

Lessen
Met digitale lessen, online ‘live’ lessen, huiswerkbegeleiding en oefenen in het skillslab, is er veel afwisseling. Je krijgt ook les in Nederlands, rekenen, Loopbaan & burgerschap en de keuzedelen.

Stage
Alles wat je leert, breng je direct in de praktijk bij een erkend leerbedrijf.

Toetsen en oefenopdrachten
Regelmatig meten we hoe je ervoor staat. Je weet dus precies wat je al beheerst en waar je nog aan moet werken om klaar te zijn voor de examens.

Je hebt alles geleerd wat je moet weten. Dat laat je zien tijdens de beroepsgerichte examens, en tijdens de examens voor Nederlands en rekenen.

Tatadada! De eindstreep van de opleiding. En de start van jouw loopbaan als verzorgende IG.

ncclogoicon

Veelgestelde vragen

Verzorgende ig staat voor: verzorgende individuele gezondheidszorg, ook wel vig genoemd. Dit betekent dat persoonlijk contact centraal staat in het werk van de verzorgende IG. Als verzorgende IG ondersteun je cliënten in hun dagelijks leven, bijvoorbeeld bij wassen, aankleden en eten. En je verricht verpleegtechnische handelingen zoals een wond verzorgen of medicijnen toedienen. Bij je werk hoort ook dat je signaleert of het goed gaat met de cliënt.

Je volgt vakken zoals anatomie, begeleiding in de zorg, crisissituaties en het zorgplan. Een baan in de zorg betekent mensen helpen in soms uitdagende situaties. Daarom is er bij ons ook aandacht voor onderwerpen zoals omgaan met werkdruk of communicatieve vaardigheden. Daarnaast krijg je veel persoonlijke begeleiding en de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Kort gezegd: je leert dus alles wat je nodig hebt om een goede verzorgende te zijn maar óók hoe je gezond en fit blijft in dit dankbare beroep. Zeg dus maar ‘hallo’ tegen een nieuwe generatie verzorgenden.

ncclogoicon

Plan een adviesgesprek

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze opleidingsadviseur, vul onderstaande gegevens in en we bellen je snel terug.