Wij verzamelen cookies, trackingstatistieken, etc.. Door op accepteren te klikken ga je akkoord met ons privacybeleid met betrekking tot cookies, trackingstatistieken, etc.
Dat kan met deze erkende, verkorte opleiding Verzorgende IG voor volwassenen vanaf 23 jaar. Je hebt wel een zorgdiploma niveau 2 nodig. Deze mbo-opleiding niveau 3 is dus heel geschikt als je wil doorgroeien. En betaal je de opleiding zelf, dan is een versnelde opleiding wel zo fijn.
Net als bij de bbl-opleiding is deze verkorte opleiding Verzorgende IG een mix van leren en werken. Het verschil is dat de verkorte opleiding flexibeler en sneller is dan de bbl. Je moet daarom ervaring in de zorg hebben om deel te nemen. De verkorte opleiding Verzorgende IG heet ook wel de derde leerweg.
Wij bereiden je goed voor op dit prachtige beroep. Je leert werken volgens de zorgprotocollen zonder daarbij de cliënt uit het oog te verliezen. Je weet hoe je omgaat met de uitdagingen in de gezondheidszorg. En je hebt geleerd hoe je fit en gezond blijft op de werkvloer. Met een diploma van ons sta je stevig in je schoenen.
De opleiding is opgedeeld in een periode waarin je werkt aan je ontwikkeling en een periode waarin je examen doet. De ontwikkelingsfase bestaat uit lessen, stage en een persoonlijk ontwikkelplan.
De lessen in de ontwikkelingsfase zijn een mix van theorie, het bespreken van praktijkvoorbeelden (casuïstiek), praktijklessen en toetsen. Verpleegtechnische handelingen zoals een injectie toedienen, oefen je altijd eerst in het skillslab, een praktijklokaal. Verder volg je zelfstandig een digitaal lesprogramma.
De praktijk is belangrijk voor jouw ontwikkeling tot verzorgende IG. Hier pas je toe wat je in de lessen hebt geleerd. En in de lessen bespreek je wat je in de praktijk hebt meegemaakt. Je loopt daarom minimaal 350 klokuren stage bij een zorginstelling, een erkend leerbedrijf.
Stap voor stap ontwikkel je jezelf tot een vakkundige verzorgende IG. Je volgt jouw eigen ontwikkeling in een Persoonlijk OntwikkelPlan (POP). Dit plan gaat over jouw groei als zorgprofessional en als mens.
Hoewel er voor een versnelde opleiding wettelijk geen norm is voor onderwijsuren, volg je bij ons minimaal 200 onderwijsuren. Daardoor garanderen we dat je straks een diploma hebt dat staat voor kwaliteit.
Dit alles bij elkaar is de voorbereiding op het examen. De examenfase bestaat uit een praktijkexamen, examens zoals Nederlands en rekenen en uit examens voor de keuzedelen. Met een keuzedeel kun je je verbreden, verdiepen of voorbereiden op een vervolgopleiding.
Diverse flexibele instroommomenten per jaar.
Derde leerweg, mbo 3, crebo 25656
Ministerie van Onderwijs
(STAP subsidie mogelijk)
18 maanden
€ 5349,- (betalen in 18 termijnen is mogelijk, vraag naar de voorwaarden)
1 x per 14 dagen in Zoetermeer
Flexibel online les op eigen tempo
Deelnemen kan met een van de volgende diploma’s (wettelijk vereist):
Dit is een particuliere opleiding.
Je hebt daarom geen recht op studiefinanciering of een ov-vergoeding.
Opleidingskosten zijn fiscaal aftrekbaar. Kijk hier voor meer informatie.
Betaalt je werkgever de opleiding?
Ga dan voor onze bbl-opleiding.
We bekijken of je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen. Als dit zo is, nodigen we je uit voor een intakegesprek.
Een gesprek over jouw motivatie, over eventueel extra ondersteuning en over jouw kansen op een diploma.
Lessen
Met digitale lessen, online ‘live’ lessen, huiswerkbegeleiding en oefenen in het skillslab, is er veel afwisseling. Je krijgt ook les in Nederlands, rekenen, Loopbaan & burgerschap en de keuzedelen.
Stage
Alles wat je leert, breng je direct in de praktijk bij een erkend leerbedrijf.
Toetsen en oefenopdrachten
Regelmatig meten we hoe je ervoor staat. Je weet dus precies wat je al beheerst en waar je nog aan moet werken om klaar te zijn voor de examens.
Je hebt alles geleerd wat je moet weten. Dat laat je zien tijdens de beroepsgerichte examens, en tijdens de examens voor Nederlands en rekenen.
Tatadada! De eindstreep van de opleiding. En de start van jouw loopbaan als verzorgende IG.
Verzorgende ig staat voor: verzorgende individuele gezondheidszorg, ook wel vig genoemd. Dit betekent dat persoonlijk contact centraal staat in het werk van de verzorgende IG. Als verzorgende IG ondersteun je cliënten in hun dagelijks leven, bijvoorbeeld bij wassen, aankleden en eten. En je verricht verpleegtechnische handelingen zoals een wond verzorgen of medicijnen toedienen. Bij je werk hoort ook dat je signaleert of het goed gaat met de cliënt.
Je volgt vakken zoals anatomie, begeleiding in de zorg, crisissituaties en het zorgplan. Een baan in de zorg betekent mensen helpen in soms uitdagende situaties. Daarom is er bij ons ook aandacht voor onderwerpen zoals omgaan met werkdruk of communicatieve vaardigheden. Daarnaast krijg je veel persoonlijke begeleiding en de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Kort gezegd: je leert dus alles wat je nodig hebt om een goede verzorgende te zijn maar óók hoe je gezond en fit blijft in dit dankbare beroep. Zeg dus maar ‘hallo’ tegen een nieuwe generatie verzorgenden.
Door het beantwoorden van onderstaande vragen kunnen wij jou adviseren welke opleiding het beste bij je past.
Kom je er niet uit of ben je niet toelaatbaar? Laat dan je telefoonnummer achter zodat wij contact met je kunnen opnemen.