Alles over

Onze opleidingen

ncclogoicon

Opleidingen verzorgende IG BBL en verkort

Voor de opleiding verzorgende IG kun je bij ons kiezen uit twee opleidingen: de bbl-opleiding en de verkorte opleiding, ook wel de versnelde opleiding genoemd. Beide opleidingen zijn een mix van leren en werken. En bij allebei word je opgeleid voor exact hetzelfde mbo-diploma Verzorgende IG op niveau 3. Het grootste verschil tussen bbl en de verkorte opleiding is de duur. De bbl-opleiding duurt 24 maanden, de verkorte opleiding 18 maanden.

ncclogoicon

Erkende opleiding verzorgende IG

Bij het New Care College volg je erkende mbo-opleidingen. Dat wil zeggen dat je een officieel diploma ontvangt en dat de kwaliteit van ons onderwijs is erkend door het ministerie van Onderwijs.

ncclogoicon

Welke opleiding Verzorgende IG past bij mij?

BBL is voor jou de beste opleiding als je:

  • geen ervaring hebt in de zorg 
  • in de zorg werkt en wil omscholen naar verzorgende IG

 

Tip! Werk je in de zorg en ga je, in overleg met je werkgever, omscholen naar verzorgende IG? Als jouw werkgever de opleiding betaalt, dan kan hij subsidie krijgen voor deze opleiding. Alles hierover vind je op onze pagina voor werkgevers.

De verkorte opleiding is jouw beste keuze als je:

  • al een diploma in de zorg hebt op niveau 2
  • in de zorg werkt en wil doorgroeien naar verzorgende IG

 

ncclogoiconwit

Help mij kiezen

Door het beantwoorden van onderstaande vragen kunnen wij jou adviseren welke opleiding het beste bij je past.

Kom je er niet uit of ben je niet toelaatbaar? Laat dan je telefoonnummer achter zodat wij contact met je kunnen opnemen.

favicon_ncc

Starten met de opleiding

Nadat je jouw aanmelding hebt verzonden bekijken wij of je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen. Als dit zo is, nodigen we je uit voor een intakegesprek.

Tijdens het intake gesprek praten we over jouw motivatie, over eventueel extra ondersteuning en over jouw kansen op een diploma.

Video afspelen
ncclogoicon

Plan een adviesgesprek

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze opleidingsadviseur, vul onderstaande gegevens in en we bellen je snel terug.