Alles over

Ons onderwijs

ncclogoicon

Inspirerend en uitdagend onderwijs

Onderwijs en praktijk liggen bij ons dicht tegen elkaar aan, ze zijn nauw verweven.  Zo is de PDL-methode verweven in ons onderwijs en staat zorgtechnologie op het lesprogramma voor elke student. In onze lessen is er steeds een uitwisseling tussen kennis en ervaring. De ervaringen van onze studenten in de praktijk verbinden we met de theorie en andersom. Daarmee combineren we het beste van twee werelden en werken we bewust aan het verbeteren van het vakgebied van de verzorgende IG.

Waar wij voor staan

  • Persoonlijke begeleiding 
  • Veel afwisseling 
  • Uitdagingen om jezelf te verbeteren
  • Ruimte voor verdieping

Er is veel ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Wij dagen je uit jouw talenten volop te ontwikkelen en om zelf na te denken en verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leerproces tijdens de opleiding. 

We investeren daarom veel tijd en energie in je. Zo weten we wat je drijfveren zijn, wat je dus belangrijk vindt, en wat je van ons nodig hebt om te slagen. 

ncclogoicon

Docenten & trainers uit de praktijk

Onze docenten en trainers werken in de zorg, ze weten dus waar ze het over hebben. En ze geven les of een training omdat ze daar plezier in hebben. 

Een van hen is Dirk Megens, een van de beste rekendocenten van Nederland. In 2018 won hij de wedstrijd ‘Beste Rekenidee mbo’ en in 2019 is hij uitgeroepen tot ‘Leraar van het Jaar’. Medisch rekenen is voor studenten vaak een lastig onderwerp. Gelukkig hoeft dit helemaal geen probleem te zijn, want Dirk helpt je. Daar kan je op rekenen! Om je goed voor te bereiden, heb je als student (gratis) de beschikking over een compleet digitale leeromgeving met uitlegvideo’s, oefeningen en toetsen. Dat is dus weer een zorg minder!

Hans Steenwinkel, docent gezondheidszorg, heeft vele jaren ervaring in zowel het lesgeven als het ontwikkelen van goed zorgonderwijs. Hans werkt daarnaast als verpleegkundige. 

Skills2care is onze partner voor praktijktrainingen. In hun skillslab volg je praktijklessen zodat je in een veilige omgeving kunt trainen voordat je de praktijk ingaat.  

ncclogoicon

Extra bagage

Afhankelijk van jouw wensen en interesses kun je tijdens de opleiding extra ‘bagage’ meenemen. Dit gaat over onderwerpen die je helpen om op de werkvloer flexibel en zelfverzekerd te zijn. Denk aan:

  • (interculturele) communicatieve vaardigheden 
  • empathisch vermogen 
  • fysieke fitheid
  • probleemoplossend vermogen 

 

Omdat je tijdens de opleiding stageloopt in het werkveld, kun je jezelf ook extra trainen in onderwerpen die je tegenkomt. Bijvoorbeeld in omgaan met agressie op de werkvloer. Of in ethische vraagstukken zoals seksualiteit, euthanasie & geloofsovertuiging.

ncclogoicon

Persoonlijk ontwikkelplan

Als student werk je met een persoonlijk opleidingsplan (POP). Dit plan gaat over jouw ontwikkeling van vaktechnische en beroepsoverstijgende competenties. Met vaktechnische competenties bedoelen we bijvoorbeeld meewerken aan een zorgplan opstellen. Beroepsoverstijgende competenties zijn vaardigheden zoals samenwerken.

ncclogoicon

Verschillende onderwijsvormen

De lessen zijn een combinatie van online leren, persoonlijk onderwijs en leren in de praktijk. Met deze verschillende vormen kunnen we aansluiten bij wat jij als student nodig hebt. Als er bijvoorbeeld lesstof is die je nog niet voldoende beheerst, dan kun je met een toets extra oefenen. Ook kunnen we, met deze mix van onderwijsvormen, goed inspelen op gezondheid- en veiligheidssituaties zoals bijvoorbeeld Covid-19.

Voor de digitale leeromgeving, studiemateriaal en oefentoetsen werken wij samen met Noordhoff. Deze uitgeverij is gespecialiseerd in leermiddelen voor de zorg. Tijdens een training leer je hoe de digitale leeromgeving precies werkt.

 

ncclogoicon

Plan een adviesgesprek

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze opleidingsadviseur, vul onderstaande gegevens in en we bellen je snel terug.